زیره درجه یک کرمان همچنین با اثر آنتی اکسیدانی روی گلبولهای قرمز مقابله میکند و استرس اکسیداتیو ناشی از مونوسدیم گلوتامات (MSG) را در هیپوکامپ مغز محدود میکند و از تحریک اختلالات عصبی جلوگیری میکند.
3. با باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها مبارزه می کند. زیره سیاه به دلیل محتوای بالای آمینو اسیدها که قبلاً ذکر شد و تقویت سیستم ایمنی بدن، دارای ظرفیت بالایی به عنوان یک داروی طبیعی است، زیرا دفاع در برابر عوامل بیماریزا و فعالیت باکتریها، ویروسها و قارچها را تقویت میکند.
به دلیل ماهیت این دانه ها، به لطف مولکول های بیولوژیکی خود ، خواص تغذیه ای را به ارگانیسم می بخشند. در ادامه به این خواص اشاره و تشریح خواهد شد:
دانههای زیره سیاه سرشار از ویتامینهای B، ویتامین C، کاروتنها و فلاونوئیدها و همچنین تیموکینون و رتینول هستند، بنابراین بسیاری از فواید آنها تحت تأثیر این مولکولهای فعال است.
محتوای غذایی آن بر کاربردهای موضعی نیز تأثیر می گذارد و بنابراین برای سلامت مو و پوست مفید است. محتوای معدنی آن به دلیل سهم آن از کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم است. همه اینها برای رشد و عملکرد صحیح بدن، به روشی سالم و کارآمد مهم و ضروری هستند.
زیره سیاه همراه با ویتامینها و مواد معدنی، اسیدهای چرب، آنزیمها، فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و فیبر را تامین میکند ، به همین دلیل به مکمل رژیم غذایی مصرفکنندگان کمک میکند و به آنها اجازه میدهد از تمام فوایدی که قبلا ذکر کردیم استفاده کنند.
زیره سیاه چگونه مصرف و استفاده می شود؟
زیره سیاه را می توان به عنوان یک ادویه در دستور العمل ها و وعده های غذایی استفاده کرد و به دلیل طعمی که می دهد بسیار محبوب است، به خصوص در مناطقی مانند هند و افزودن آن به تهیه سالاد، نان و گوشت .
نکته: از طرف دیگر، شکل استفاده مستقیم تری نیز وجود دارد که روغن زیره سیاه است. به این ترتیب فواید ضد درد، ضد التهابی و ضد میکروبی آن به طور موثر و به نسبت صحیح به دست می آید.